След поредната мисия на VIP съквартирантите - "Забранена любов", сумата генерирана от телефония и дарения, достигна 426 357 лева.

Според зрителите най-добри в ролите си от "Забранена любов" бяха Емил, Софи и Ицо. Тримата се спасиха от елиминации днес, а борещи се за оцеляване останаха Устата, Мария и Гала. Един от тях ще напусне VIP Brother 3 тази вечер.

Също снощи, във VIP Brother 3 влезе нов съквартирант. Това е Теодора Стефанова, известна още и като ‘личната гадателка' на Силвио Берлускони. Тя ще остане една седмица и следващата сряда, заедно с другия специален гост Андрей Слабаков, двамата ще напуснат Къщата.

Гадателката беше приготвила специални подаръци, дарени лично от едни от най-известните футболисти в света. Впечатлени и трогнати от предишната кауза - Изграждане на спортни бази за талантливи деца - спортисти без родителска грижа, футболистите на „Милан" Кака, Роналдиньо, Индзаги и Бекъм изпратиха чрез Теодора свои фланелки с автографи, които да се продадат благотворително, а средствата да се влеят в общия VIP Brother 3 фонд, съобщи www.lifestyle.bg.

Друго известно футболно семейство - Алисия и Валери Божинови, направиха най-голямото лично дарение досега. Сумата не бе обявена, но се знае, че е пет цифрена и е повече от 10 000 лева, предишното най-голямо лично дарение, бе направено от Стилиян Петров.

Стана ясна и новата благотворителна кауза на VIP съквартирантите "Аз ли съм №12?" Тя е свързана с разпространението на въруса на хепатит В или C, които причиняват заболяването хроничен вирусен хепатит. Всеки 12-ти човек по света е инфектиран. Смята се, че у нас броят е между 400 000 и половин милион. Никой обаче не знае с точност.

Със средствата, събрани в предаването VIP Brother 3, ще бъде организирано първото мащабно скринингово проучване, което ще обхване 20 000 души. От тях 1000 души ще научат, че са инфектирани с вируса на хепатит С и ще получат шанс да се излекуват и да избегнат тежките последствия на болестта.

Целта на каузата е да се опита да компенсира нещо, от което са лишени хората у нас - важна информация за тяхното здраве, тъй като в България не се отделя достатъчно внимание на проблема.