Наставникът на Милан Стефано Пиоли смята, че хората омаловажават второто място на тима в Серия "А" през този сезон. Той също така обясни как оценява цялостната си работа при "росонерите" предвид очакваната си раздяла с клуба.

"Сезонът ни беше добър. Все пак ние бяхме най-добрите сред "нормалните" отбори зад Интер, който направи нещо изключително. Съжаленията ни са свързани с Шампионската лига и Лига Европа, но такива са тези турнири:

Торино прегази ваканционно настроения Милан

Торино прегази ваканционно настроения Милан

"Биковете" победиха с 3:1

Ако не се възползваш от шанса си в необходимия момент, ти си аут. Само погледнете Борусия (Дортмунд), които са на 25 точки от Байер (Леверкузен) в първенството, но ще играят на финал в ШЛ. През последните няколко години повишихме очакванията на всички и затова сега хората се държат така, сякаш изведнъж второто място е позорно. Много добре знаете, че това не е така. Само един отбор може да стане шампион.

Честно казано, искаше ми се да бях изчакал следващата седмица, за да обобщя престоя ми в Милан, но мисля, че мога да кажа едно нещо.

Оценявам работата си в зависимост от това в какво състояние заварвам отбора и в какво го оставям. Пристигнах в Милан при една ситуация и си тръгвам, ако наистина си тръгна, от Милан, който е в напълно различно положение.

Останалото е просто празни приказки", коментира след загубата с 1:3 от Торино Пиоли, който за пореден път беше категоричен, че все още не е водил преговори с нито един друг клуб.