Старши треньорът на Хебър Любослав Пенев не успя да скрие сълзите си след емоционалната победа с 3:1 срещу Етър в последния кръг на efbet Лига. Отборът от Пазарджик успя да се спаси и остава в efbet Лига и през следващия сезон. Пенев отново засегна проблемите на клуба с бившия и настоящия кмет на града и ги разкритикува остро.

"Срещата ми се стори много добра. Хебър е един подготвен отбор. Това не е случайност. Имаме стил и характер. 90 минути играем, без да спираме. Показахме го днес, но минава през сериозен труд", започна Любо Пенев.

"На преден план излиза трудът на тези момчета през тази цяла една година. Не е случайно миналогодишното оставане в efbet Лига и сегашното. Още веднъж искам да кажа, че от миналото лято до днес единствената подкрепа, която имаше отбора, са феновете. Започнахме една селекция и към Нова година отборът беше доста добър. Бившият кмет и настоящият са основните виновници. Благодарение на феновете, треньорите и администрацията това е резултатът. Да видим тези страничните, които се бият в гърдите, че са от Хебър. Няма финансова стабилност и не дойдоха и други футболисти. Това са факти. Заслугата е на момчетата, браво", продължи той.

"Винаги съм оптимист и вярвам до последно. Показвам го с работата. Пресен пример е днешният мач. Така искам да тренирам отборите, да ги обучавам и да са готови за битка на терена, но бяхме оставени сами".

"Не зависи от мен бъдещето на Хебър. Има двама основни виновници - това са бившият и настоящият кмет. Бившият не отговаря на обаждания и съобщения. Настоящият изпраща грамоти. Резултати така не се постигат. Не дойдоха хора, за да станем по-силен отбор. Имахме възможност да сме в осмицата, в шестицата. Бяхме ощетени от съдиите. Над 10 точки ги загубихме заради тях. Има други фактори, които влияят на представянето ни. Всеки трябва да се замисли. Къде сте вие от Хебър? Бившият кмет ни излъга. Настоящият кмет прави обещания и също ни излъга. Сборът на резултата на двамата е нула. Трябва да се замислим сериозно дали искаме да има футбол в Пазарджик, или не. Аз съм професионалист. Искам това нещо да се развива", разказа Любо Пенев.

"Една година се учим. Напредваме. Ние сме може би най-младият отбор в Първа лига. Нямаме 24 години средна възраст. Редуваме опитни и млади, за да имаме обигран отбор".

"Аз съм оптимист за бъдещето на клуба. Не зависи само от отбора, ами от треньора и администрацията. Това не е случайна победа. Много пъти се случваше през сезона".

"Закриха волейбола, сега искат и футбола. Колко нерви да хабя повече? Резултатът е налице. Не е само мой резултат. Това е работа на колектива. Само феновете ни подкрепяха всеки мач", каза още треньорът на Хебър.

Хебър остава в efbet Лига след уникално второ полувреме и фантастичен обрат!

Хебър остава в efbet Лига след уникално второ полувреме и фантастичен обрат!

Вижте подробности