Черноморец 1919

Стадион: "Лазур"

Година на основаване: 2005

Информация за отбора

Черноморец е футболен клуб от град Бургас. Играе мачовете си на стадион Лазур. През сезон 2007-2008 ще се състезава в „А“ футболна група

През лятото на 2005 г. в град Бургас, където вече съществува Черноморец 1919 (собственост на Ивайло Дражев), е учреден общински футболен клуб Черноморец 919.

Скоро след възникването му е предприет опит за обединение с Вихър 2000 (Айтос), но той е неуспешен и двата отбора продължават да се развиват самостоятелно като новите акули играят на мястото на "Вихър" в югоизточната „В“ футболна група, докато айтослии доста изненадващо се задоволяват с участие в „А“ окръжна.

Това уникално нарушение е оставено без последствие от чиновниците на БФС. През лятото на 2006 г. нов скандал разтърсва морския град, след решение на бургаския общински съвет за обединение на съществуващите спортни бази в община Бургас, Черноморец 919 се преструктурира и преименува на Черноморец Бургас, играе на ст. "Нафтекс", който е преименуван на "Лазур", президент на отбора е Митко Събев(президент и на Нафтекс играещ в същата група), а ядрото на отбора е изградено също от играчи на "шейховете".

През 2007 година само 2 години след създаването си, отборът печели промоция за участие в „А“ футболна група, а братовчедите от Нафтекс играят бараж срещу Видима-Раковски за последното място в елитната група, след който се говори че умишлено са паднали, за да нямат ядове от лицензионната комисия.

анкета

Кой е виновен за слабото представяне на футболните национали?

Виж резултати

Младен Кръстаич 4.1%

Борислав Михайлов 14.9%

Георги Иванов 1.1%

Цялото управление на БФС 52.6%

Футболистите, начело с Кирил Десподов 8.1%

Първенството ни 5.5%

Никой не е виновен, толкова си могат 11.7%

Не ме интересува 1.9%

Абонирай се

subscribe

най-четените новини за