Старши треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев бе много щастлив, след като воденият от него отбор победи Берое с 1:0 в мач от последния кръг. Така "зелените" си осигуриха място на бараж за оставане в елита. Янев беше много емоционален и заяви, е отборът "се е върнал от мъртвите, докато никой не е вярвал в него".

"Емоциите са големи. Казах и на момчетата, че се върнахме от мъртвите, въпреки че никой не вярваше в нас. Получих подкрепа от цяла България.Натоварих хората, които ме обичат и вярват в мен. Вкарвам винаги душа и сърце в това, което правя. Днес вложихме сърце и душа, имахме късмет. Този частичен успех ни дава шанс да се преборим за това, което ние искаме, а и всеки, който обича Ботев (Враца)", започна Христо Янев.

"Всеки път подбирам внимателно думите си пред медиите, но важното е това, което казвам в съблекалнята. Направихме крачка напред и от тогава сме само с една загуба. Въпросът е, че се намираме в незавидна ситуация и трябва да излезем, като се борим докрай", каза още той.

"Бяхме предупредил колегите да не ми казват резултатите от другите стадиони, за да се фокусираме в нашия отбор. Радвам се, че има феърплей. Събрали сме се треньори, които искат да променят нещо в българския футбол. Остава една крачка и ние трябва да я направим, няма да е лесно", заяви старши треньорът на Ботев (Враца).

"Бил съм в такава ситуация и като футболист и като треньор. Веднъж не успях да направя последната крачка и това ми е като обеца на ухото. Не трябва да подхождаме към този мач лековата, за да страдаме. Трябва да сме максимално фокусирани. В крайна сметка, когато имаш вяра в сърцето си, можеш да постигнеш успех, който да те доведе до щастлив край", завърши Янев.

Ботев (Враца) - Берое 1:0 в мач от Първа лига

Радост във Враца! Ботев повали Берое и се докопа до баража!

Даниел Генов отбеляза единствения гол в мача