Португалия се разходи до Северния Атлантик и вкара 6 безответни гола на Фарьорските острови. Срещата беше празник за населението на островите. На мача присъстваха повече от 4 хиляди зрители, което е почти 10 процента от населението на датската територия.

Андре Силва отбеляза хеттрик през първото полувреме, с което европейските шампиони показаха огромната разлика в класите. Португалците нямаха намерение да спират и през второто полувреме Крисчиано Роналдо отбеляза четвърти гол. Публиката не спираше да пее и подкрепя своите, които се опитваха да вкарат почетно попадение. Тръгването им напред в последните минута бе наказано с още два гола в добавеното време дело на Жоао Моутиньо и Жоао Кансело. Касело отбеляза трети гол в третия мач, който играе за своята страна.

Накрая публиката изпрати своите с песни независимо от катастрофалния резултат.

Снимка 257286

Източник: GettyImages

Лидерът в група B Швейцария гостува в Андора и победи с само с 2:1. Фабиан Шер откри в 19-ата минута. Адмир Мехмеди увеличи 13 минути преди края на мача. Кристиан Мартинес вкара първия гол за Андора в тези квалификации в добавеното време.

Унгария постигна третата победа на гостуващ отбор, като се наложи над Латвия в Рига с 2:0. Адам Гюрчо вкара за 1:0 в 10-ата минута, а Адам Шалай отбеляза гола на успокоението в 77-ата минута. Латвийците след победата си в първата среща над Андора като гост регистрира втора домакинска загуба и показа, че няма никакви аспирации за нещо по-сериозно.

Развитието в групата показва, че битката в за първото място ще е между Швейцария и Португалия. „Кръстоносците" имат предимство от победата си в прекия двубой.