Лудогорец ще вкара нови пари в касата на Левски. Това ще се случи по силата на споразумението между двата отбора, за трансфера на защитника Ноа Сонко Сундберг от "Георги Аспарухов" на "Хювефарма Арена".

Сделката бе осъществена през лятото, след старта на кампанията в Първа лига. "Сините" продадоха национала на Гамбия за 800 хиляди евро. Причината е, че централният бранител отказваше да удължи контракта си и настояваше да премине при "орлите".

В клаузите по договора има доста предвидени бонуси за Левски, като единият от тях вече е гарантиран. "Сините" ще получат 100 хиляди лева поради факта, че Лудогорец спечели титлата с помощта на Сундберг. "Разградчани" си гарантираха златните медали със съботния успех с 3:1 над ЦСКА.

Сега "Столичани" ще се надяват "орлите" да влязат в групите на Шампионската лига. Това ще им донесе 350 хиляди лева. Ако родният първенец стигне само до груповата фаза на Лига Европа, то премията ще бъде в размер на 200 хиляди лева. С двойно по-малко ще трябва да се примирява Левски, ако турнирът е Лигата на конференциите.