Легендата на българския футбол Христо Стоичков е получил специална покана за участие в 74-ия конгрес на ФИФА, който започва днес в столицата на Тайланд Банкок.

Камата е от квотата на знаменитите футболисти и ще участва в няколко благотворителни кампании на световната футболна централа. Заедно с него са поканени най-големите футболни величия от 80-те и 90-те години.

Легендата Христо Стоичков е спряган за президент на ЦСКА?

Легендата Христо Стоичков е спряган за президент на ЦСКА?

Вижте подробности

Общо делегатите на конгреса ще са около 3000. От българска ще присъстват президентът на БФC Георги Иванов, изпълнителният директор Борислав Попов и шефът на международния отдел на футболната централа Ивета Банкова - Стоянов.

Тайланд е едва петата държава в Азия, която е домакин на годишната среща на лидерите на световния футбол.

Припомняме, че Христо Стоичков бе единственият българин на церемонията по връчване на наградите "FIFA The Best" в началото на годината. Тогава световната централа също уважи Камата със специална покана и медал. Той му бе връчен от ФИФА за специални заслуги и като посланик на играта по света.

Палестина пожела от ФИФА да изключи Израел

Палестина пожела от ФИФА да изключи Израел

Залади нарушаване на човешките права в ивицата Газа

Делегатите на конгреса в Тайланд ще разискват кой да е домакин на световното първенство през 2034 година. Основен фаворит за турнира се смята Саудитска арабия. Държавата от Персийския залив се стреми да стане световен лидер в спорта, като инвестира и домакинства на редица глобални събития - футбол, Формула 1, голф и бокс.