Състезаващият се за България борец Абу-Муслим Амаев изтегли най-тежък жребий на старта на квалификационния за олимпиадата турнир в Истанбул. Неговият противник беше египтянинът Мохамед Ибрахим Елайед, трети от олимпийските игри Токио 2020, в категория до 67 кг. Амаев се бори добре, но загуби. Той говори за ТОПСПОРТ

"Всичко беше наред. Не се вглъбих в успехите му, а го приех като обикновен съперник. Винаги съм настроен за победа. Независимо дали срещу мен е бронзов медалист от Олимпиадата. Какво не ми достигна да победя? Имах всичко необходимо за успеха, но допуснах една грешка в началото, която ми изигра лоша шега. За съжаление, няма да бъда на олимпиадата. Вече се настройвам към следващата цел - европейското първенство догодина. Искам да стана шампион там", каза Амаев. 

"Не ми повлия, че съм в по-горна категория. Всичко е наред. Много е обидно и тъжно за контузиите на Кирил Милов и Едмонд Назарян точно преди квалификацията за олимпиадата. Защото са се готвили четири години и са се стремили към това нещо. Жалко за тези контузии", добави той. 

"Още колко квоти ще спечели България ли? Бях напълно убеден, че Айк Мнацаканян ще вземе такава и се радвам за него. Поздрави и за Юлияна Янева. Дано вземем и в свободния стил. Мисля, че Батаев ще успее да го направи. Дано и другите момчета го направят. Дано имат шанс. Георги Вангелов нямаше много късмет при жребия, но вярвам, че могат да успеят. Шансове има. Доволен съм, че се състезавам за България. Тренирам и се надявам, че ще се представям все по-добре. Да, поговорих си с Гриша Ганчев след моя двубой. Благодаря му за подкрепата. Мотивира ни постоянно, помага ни постоянно. Без него борба в България трудно може да има", завърши Абу-Муслим.