Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов посети Плевен, където се състоя официалното закриване на проекта "Младите хора - бъдещето на България - в действие" на асоциация "Докосни дъгата". Проектът е изпълнен по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта и е финансиран от Министерството на младежта и спорта на стойност 37 765 лв.

От утре се допуска провеждането на спортни състезания, на закрито, с публика

От утре се допуска провеждането на спортни състезания, на закрито, с публика

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде три заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка

"Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта е програма, която разработихме като отговор на тревожните тенденции, които се наблюдават в нашето общество, свързани с агресията и зависимостите сред младите хора. Впечатлен съм от изпълнението на проекта "Младите хора- бъдещето на България - в действие", защото тук са съчетани спортът и изкуството - две сфери, които водят до по-голяма чувствителност към красивото, към разбиране на истински важните и стойностни неща в живота", каза зам.-министър Павлов. Той заяви, че последните няколко години се отделят по 2 млн. лева, с които се финансират подобни инициативи. През настоящата 2020 г. са подкрепени общо 38 проекта.

В обхвата на проекта "Младите хора - бъдещето на България - в действие" попадат младежи на възраст 15-29 г. с различен социален и здравен статус от цялата страна, като водеща е темата за агресията и последиците от нея, както и насърчаването към социално отговорно поведение и здравословен начин на живот. В събитията, реализирани по време на проекта, участват редица изявени български спортисти, сред които олимпийският шампион по бокс Петър Лесов и неговата възпитаничка - световната и европейска шампионка Станимира Петрова, световният ни шампион по бокс Детелин Далаклиев, олимпийската медалистка по борба Елица Янкова и световният шампион по самбо Божидар Темелков.

Част от проекта бе създаването на песента "Обединени", която отправя послание за екипност и насочва вниманието към физическата активност като алтернатива на агресията. Финалът на проекта завършва с малка книга "Как да не се спънеш в себе си", която по нетрадиционен начин показва 28-те области в България и запознава читателите с темперамента на местните млади хора.

На събитието присъстваха зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, зам.-областният управител на Плевен Татяна Божинова, началникът на РУО - Плевен Албена Тотева и представители на спортни клубове и учебни заведения от област Плевен.

Асоциация "Докосни дъгата" има още два успешно реализирани проекта в рамките на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта - "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" през 2018 г. и "Младите хора - Бъдещето на България - заедно срещу агресията" през 2019 г.

Министър Кралев утвърди указанията за прилагане на противоепидемични мерки в закрити спортни обекти

Министър Кралев утвърди указанията за прилагане на противоепидемични мерки в закрити спортни обекти

От 1 октомври спортните състезания на закрито ще се провеждат пред публика