Птър Занев прекрати футболната си кариера в края на 2022-а година, след което реши да остане в Благоевград и да помага на Пирин. С богатия си опит той зае ръководен пост в клуба. После пътищата им се разделиха, но после се завърна в Пирин, като тимът се превърна в една от приятните изненади.

"Определено да си футболист е по-лесно, защото идваш, тренираш и си тръгваш. Когато си ръководител, имаш около 70 човека персонал, където трябва да мислиш 24/7 на тези хора как да им подсигуриш заплатите. Трудно е, но като видиш резултати, си удовлетворен.

Имахме трудности, като бяхме без собственик, защото нямаше как да се финансира клубът. Тогава никой не ни повярва, че можем да се справим и да спасим спортно-технически отбора. Отново ситуацията бе безнадеждна. Това, което заварих, имах идея какво може да е, но чак толкова си нямах и на представа, че е така тежка ситуацията. Постепенно успяваме да стабилизираме клуба и да плащаме заплатите на време. Атмосферата е прекрасна. Създаде се един добър колектив.

Представяме се добре. Точковият актив не ни прави спокойни, тъй като има още доста мачове. Трябват ни още победи, за да се спасим. Борим се на два фронта. Зимата бях пред дилема да излезем изцяло с юноши, вместо да стабилизираме клуба. Предприех този риск да се борим и финансово, и спортно-технически. Успяваме на този етап постепенно да подредим нещата. Живеем в България, човек не може да се зарадва. Много работа трябва, за да може хората да повярват в проекта Пирин", каза той в предаването "Домът на футбола".