Ботев (Враца) успя да победи Хебър с минималното 1:0 на стадион "Христо Ботев" във Враца в мач от 32-ия кръг на efbet Лига. Точен за домакините бе Марко Мажуга, който се разписа в 33-ата минута.

Ботев (Враца) -  Хебър 1:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Враца) - Хебър 1:0 (Развой на срещата по минути)

Мачът е днес

Първата опасна ситуация дойде още във втората минута, като тя бе за сметка на домакините от Враца. Клери Сербер навлезе в противниковото наказателно поле и стреля от близък ъгъл, но не успя да намери целта.

Първият точен удар дойде пък в 17-ата минута. Домакините организираха добра атака и Мартин Смоленски отправи силен шут, но той попадна право в ръцете на Петър Дебърлиев.

В 24-ата минута Клери Сербер подхвана обещаваща атака за Ботев (Враца), но пък тя завърши с удар над вратата на Мирослав Маринов.

Снимка 664878

Източник: startphoto.bg

В 33-ата минута врачани, които през цялото време бяха по-активните на терена заслужено откриват резултата. Клери Сербер овладя топката и намери Марко Мажуга, който я прати право във вратата на Дебърлиев.

А в 42-ата минута дойде и най-доброто положение за Хебър. Архан Исуф центрира великолепно и намери Георги Каракашев, който от своя страна стреля от въздуха от трудна позиция, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на Ботев (Враца).

В 53-ата минута Браян Переа успя да изведе Марко Мажуга, който шутира от чиста позиция, но Петър Дебърлиев показа чудесен рефлекс и направи добро спасяване, избивайки в корнер. Няколко секунди по-късно Дебърлиев отново спаси, отразявайки изстрел на Браян Переа.

Снимка 664877

Източник: startphoto.bg

В 64-ата минута Георги Каракашев успя да насочи добре топката и я насочи точно към вратата, но Красимир Костов се справи.

В 86-ата минута Клери Сербер си изкара втори жълт картон, което означаваше, че той ще трябва да излезе от игра и остава домакините с човек по-малко.

Все пак врачани издържаха до самия край и не допуснаха да се стигне до равенство.