Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов използва профила си във Фейсбук, за да отправи последние срещу расизма. 

"Футболът е игра, равна за всички, независимо от тяхната раса, пол или религия. С това послание Българският футболен съюз представи The Scarf of Respect — фенски шал, средствата от чиято продажба ще отидат за борбата с дискриминацията в любимия спорт.

Създаването на този благотворителен продукт е част от редица стъпки, които БФС ще предприеме като реакция срещу случилото се по време на Европейската квалификация между България и Англия на 14 октомври.

Снимка 452834

Източник: Фейсбук

Традиционно футболните шалове показват принадлежността към определен клуб. The Scarf of Respect показва любовта към играта, равна за всички. Шалът е вдъхновен от цветовете на българското знаме, но посланието е универсално — във футбола няма място за дискриминация от какъвто и да е характер.

За мен като капитан на националния отбор беше чест и отговорност да се включа във фотосесията за представянето на The Scarf of Respect заедно с Марселиньо, Божидар Краев, Кирил Десподов, Тодор Неделев, Симеон Славчев, вратарката на женския национален отбор Виктория Димова, футболисти от юношеския тим, фенове и служители от Национална футболна база "Бояна".

Повече за шала и инициативата на Българския футболен съюз можете да разберете на scarfofrespect.bg", написа Попето.

Ивелин Попов пред раздяла с Ростов

Ивелин Попов пред раздяла с Ростов

Клубът има финансови трудности