Звездата на Ботев Пловдив Ивелин Попов бе избран от спортните журналисти за "Футболист на годината" на Пловдив за 2023 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция "Темпо Нюз".

За разлика от миналата година, този път победителят спечели убедително приза, с голяма преднина в класацията. В битката за първото място Попов събра 133 точки, с цели с 82 точки повече от вратаря на Локомотив Пловдив Динко Хоркаш, който остана втори с 51 точки.

Керкез: Ще трябва да вдигнем главите заедно и да продължим

Керкез: Ще трябва да вдигнем главите заедно и да продължим

"Няма да позволя на никой да влияе на съблекалнята"

Третото място с 35 точки заслужи доскорошната звезда на Локомотив Джовани Бриани, като бразилската перла изпревари с със 7 точки екснападателя на Ботев Антоан Бароан, събрал 28 точки.

На петото място с 16 точки се нареди капитанът на Локомотив и трикратен победител в анкетата - Димитър Илиев.

Шести с 14 точки остана направилият силен сезон вратар на Ботев Хидайет Ханкич, а след него с по 11 точки се наредиха съотборниците му Атанас Чернев и Самуел Акере.

Девети с 6 точки е бившият таран на Локомотив Георги Минчев.

Любопитното е, че място в анкетата намериха голмайсторите на Марица и Спартак Веселин Марчев и Георги Лазаров, Християн Петров от ЦСКА, Евандро, Петър Андреев, Серкан Юсеин, Кристиян Колев и Ангел Лясков.