Селекционерът Златко Далич заяви, че за хърватите е все още рано да се радват, въпреки че днес победиха с 4:1 Канада на Световното първенство по футбол и увеличиха значително шансовете си да се класират в елиминациите. Той подчерта, че надпреварата с Белгия и Мароко няма да бъде лесна.

"На първо време искам да поздравя момчетата за страхотния мач. Изоставахме от началото, но този отбор е много енергичен и атакува неуморно, дори когато води. Преглътнахме бързо началото и спечелихме. Само големите отбори могат да имат така вяра и мотивация", заяви той, цитиран от croatiaweek.com.

Крамарич: Канадците ни мотивираха, показахме кой кого ще ш*ба!

Крамарич: Канадците ни мотивираха, показахме кой кого ще ш*ба!

Звездата на този мач беше Андрей Крамарич, който отбеляза два гола

"Всеки може да говори каквото си иска, но според мен ние имаме една от най-добрите халфови линии в света. Днес полузащитниците ни тичаха много и играха великолепно. Това обаче е само началото на турнира и нека не прибързваме.

"Последният кръг ще реши всичко. Все още не сме излезли от групата и искаме да спечелим срещу Белгия. И те се нуждаят от три точки, както и ние. Групата не е лесна. За момента имаме предимство в головата разлика, но не бива да гледаме първо към това, а към трите точки".

Хърватия - Канада 4:1 в мач от група "F" на Световното първенство

Ех, Канада! Хърватия разби "кленовите листа" и ги изхвърли от Световното първенство

Вижте подробности