Полузащитникът Александър Павлович от Байерн Мюнхен беше възнаграден за изключителния си дебютен сезон с баварския отбор, като беше включен в състава на Германия на Европейското първенство.

Повиквателната от националния треньор Юлиан Нагелсман беше обявена от германската телевизия RTL.

Павлович е третият играч след защитника на Борусия (Дормунд) Нико Шлотербек и Йонатан Та от Байер Леверкузен, който бе включен в германския отбор за предстоящия турнир в Германия.

Още имена в състава се очакват във вторник и сряда, като официалното представяне на състава е планирано за четвъртък.

Павлович започна този сезон в Байерн като дефанзивен полузащитник, участвайки в 18 мача в Бундеслигата, отбелязвайки два гола. Той също изигра три мача в Шампионската лига.

Павлович все още не е играл за националния отбор на Германия. Нагелсман го повика за първи път през март, но инфекция му попречи да дебютира в мачовете срещу Франция (2:0) и Нидерландия (2:1).

Тони Кроос от Реал и Роберт Андрих от Леверкузен в момента се смятат за титулярни играчи на отбора като дефанзивни халфове.

Нагелсман ще събере отбора си в края на май за подготовка преди Евро 2024 и контролни мачове срещу Украйна на 3 юни и Гърция на 7 юни.

Нагелсман трябва да представи окончателния си списък с отбора на 7 юни, седмица преди Германия да започне Европейското срещу Шотландия. Унгария и Швейцария са другите съперници в груповата фаза.

Ханзи Флик окончателно отпадна като вариант за нов треньор на Байерн

Ханзи Флик окончателно отпадна като вариант за нов треньор на Байерн

Фаворит за поста остава Роберто Де Дзерби