Бившият национален вратар Антонио Ананиев скоро напуска Енерги. Българинът работи 4 години в клуба от Котбус.

"През зимата имахме разногласия с треньорския щаб и се разбрахме да се разделим по взаимно съгласие - сподели Ананиев за "Труд". - Работил съм в клуба на доста постове, включително скаут за събиране на информация, анализатор, помагах при подготовката на вратарите."

В България напоследък се завърнаха куп наши "германски" специалисти - Петър Хубчев, Красимир Балъков, Павел Дочев, Илия Груев. За разлика от тях пазилият за Славия, ЦСКА и Локомотив (Сф) Ананиев не мечтае за работа в родината.

"Не съм водил разговори с никого - казва специалистът, когото медийни твърдения наскоро "пратиха" дори в ЦСКА. - И не смятам да се връщам скоро, защото виждам как дори един Балъков, който работи в добри за страната условия в Черноморец, пак среща трудности. Разбира се, аз съм позитивно настроен, че някога условията в България ще се променят и аз мога да бъда част от промяната. Но засега преценявам, че в чужбина структурата и организацията са на далеч по-различно ниво."

И все пак накъде ще тръгне 45-годишният Ананиев?

"Мисля, че натрупах достатъчно опит, включително като технически и спортен директор - казва бившият национал. - Хора с опит се търсят. И няма да остана без работа - в Германия, в Европа или изобщо по света. Но не си правя илюзии - дори световни шампиони с месеци се оглеждат за работа."

"Енерги" изпадна във втора Бундеслига, тръгва си Ананиев, скоро е възможна раздяла и със Станислав Ангелов.

"Не, не чакайте лоша дума от мен за ръководството и изобщо за клуба, дори и да съм имал проблеми - заяви Антонио. - Все пак за капацитета на отбора три години в първа Бундеслига са доста респектиращо постижение. Победихме Байерн (Мюнхен), имахме достатъчно успехи..."