България победи Танзания с 1:0 в контролна среща от мини-турнира FIFA Series. Голмайсторът беше Кирил Десподов, който се разписа в 52-ата минута на мача. За България това беше първа победа от 16 месеца насам и първа под ръководството на Илиан Илиев.

Мачът започна с натиск от страна на лъвовете, които през първите десетина минути пресираха съперника си, но до опасна ситуация не се стигна.

България - Танзания 1:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

България - Танзания 1:0 (Развой на срещата по минути)

"Лъвовете" на Илиан Илиев ще премерят сили с Танзания

Въпреки това обаче първата опасна атака дойде от отбора на Танзания в 15-ата минута. Кибу Денис проби хубаво към вратата на България, след като успя да надбяга централните ни бранители Алекс Петков и Валентин Антов. Ударът му обаче срещна гредата за наш късмет.

Едва 3 минути по-късно отново Кибу Денис отправи удар към вратата на българите. Този път обаче топката профуча високо над вратата.

Снимка 658377

Източник: startphoto.bg

В 26-ата минута дойде и първото опасно положение за България. Кирил Десподов центрира в наказателното поле, където Георги Русев стреля с глава, но вратарят на Танзания Айши Манула се справи и улови топката в ръце. Манула получи контузия и в 30-ата минута бе принудително сменен от Квеси Кавава.

В 43-ата минута Танзания се отчете с много опасна атака. Кибу Денис подаде към Алракия, който преодоля Георги Русев и Йоан Стоянов и шутира към Многа, който беше на празна врата. Единствено намесата на Виктор Попов обаче предотврати евентуален гол.

В добавеното време на първата част лъвовете също имаха възможност. Първо, Валентин Антов центрира в наказателното поле на Танзания, където Ивайло Чочев стреля с глава, но Квеси Кавава успя да избие. Няколко секунди по-късно Ивайло Чочев отново засече топката след изпълнен корнер от Кирил Десподов, но Кавава отново внимаваше.

Снимка 658379

Източник: startphoto.bg

Втората част започна по фантастичен начин за българите. Отборът на България трябваше да изпълни фал в 52-ата минута. Тогава Десподов застана зад топката и показа своето майсторство, след като успя да насочи топката в горния десен ъгъл. Тя срещна напречната греда и влезе директно във вратата на танзанийците.

Снимка 658385

Източник: startphoto.bg

В 54-ата минута Танзания реагира светкавично и след грешка на Алекс Петков топката бе отнета от Салум, който стреля сам срещу Димитър Митов, но ударът му беше над напречната греда.

В 58-ата минута българите отвърнаха на опасната атака и Илия Груев стреля от дъгата на наказателното поле на Танзания, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Квеси Кавава.

Снимка 658380

Източник: startphoto.bg

В 67-ата минута М'Момбва стреля от дистанция, но топката намери ръцете на Димитър Митов, за който този изстрел не представляваше проблем.

В 78-ата минута лъвовете организираха атака и Мартин Минчев намери Алекс Колев, който успя да отклони топката с глава, а тя попадна право в ръцете на Квеси Кавава.

Снимка 658376

Източник: startphoto.bg

В заключителните минути на мача африканският тим натисна българския отбор и се виждаше, че търсеше равенството на всяка цена. В четвъртата минута на добавеното време на срещата отборът на Танзания за малко да изравни, когато Мвайкенда стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Митов.

Лъвовете все пак удържаха преднината си и записаха първа победа от 16 месеца насам.

Следващата контрола на България е в понеделник, 25 март, от 18:00 часа срещу Азербайджан.