Старши-треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, който отпразнува 48-мия си рожден ден с класиране на финал за Купата на България, сподели, че "канарчетата" са стигнали заслужено до битката за трофея.

"Днес имам рожден ден и се класирахме за финала. Искам да кажа огромно благодаря на тези, които дойдоха да ни подкрепят. Огромни поздравления на моя колега от ЦСКА, неговият отбор играе по-различен начин в момента, по-добре отколкото преди. Бяхме добре подготвени, страдахме, но пък имахме и нашите моменти. Фантастичен Ханкич на вратата. Като погледнем двата мача мисля, че заслужихме да сме на финал.

Когато вкараш попадение и имаш гол аванс от мача в София имаш увереност. Нормално е ЦСКА да ни натисне. Те бяха фаворити. В някои моменти някои наши играчи трябваше да се жертват. Радвам се, че те разбират, че няма 11 души, които играят мача. Ние имаме план. Може да се случат такива неща. Резерва влезе и вкара.

Опитахме в тези дни да подготвим отбора, че това може да се случи, но със сигурност то се обърна в наша полза. Днес видяхте два известни отбора в България, ако стадионите са така това е евпорейски мач. Пълните стадиони могат да помогнат на българския футбол да се подобрява.

Имаме шанс да се борим за трофей. Днес казах на моите играчи, че те трябва да дадат всичко. Това е най-големият подарък. За нас сега е важно да починем добре, да се подготвим за мача с ЦСКА 1948, защото за нас и този мач е важен, за да се класираме на седмото място. Знам, че това ще е почивен ден, но призовавам хората да дойдат да ни подкрепят", завърши Керкез.

Ботев (Пловдив) - ЦСКА 2:0 в полуфинал-реванш от турнира за Купата на България

Ботев (Пловдив) на финал за Купата на България след втора победа срещу ЦСКА!

Вдъхновените "канари" удариха "армейците" с голове в началото и края на мача