Столичният гранд Левски се намира в интересен период. Към този момент не се знае кой ще изведе "сините" в шампионатния сблъсък срещу Черно море, след като позицията на треньора Николай Костов е поставена под сериозна въпросителна.

Специалистът инкасира серия от негативни резултати, която настрои феновете срещу него. Самият той също не си помогна много, тъй като се скара с представители на медиите, а след това даде странна пресконференция, на която още повече обърна "синята" общност срещу себе си. На 1 май Костов призна, че след великденските празници ще проведе финален разговор с мажоритарния собственик Наско Сираков, на която ще се вземе окончателно решение относно неговия трудов статус на "Герена".

Осем играчи на Пирин с изтичащи договори през лятото

Осем играчи на Пирин с изтичащи договори през лятото

Те са се разбрали с ръководството тяхното бъдеще да се решава след битката за оцеляване

Очакванията са, че ако се стигне до раздяла със стратега от Добрич, то той да бъде заменен от помощника му Красимир Петров или Елин Топузаков. За наставник от новия сезон пък твърде вероятно е да бъде избран Станислав Генчев, който впечатли сериозно с изявите си край тъчлинията за Крумовград.

В последните часове обаче се появи друго име, което също е било подметнато на "синьото" ръководство. Чрез неофициални канали, на "Герена" са предложили и настоящия треньор на Пирин - Олександър Бабич. Украинецът обра точките на всички специалисти през пролетта, след като преобрази тотално "орлетата" от Благоевград, доближавайки ги до голямата цел - оставане в елита.

Визитната картичка на Бабич пък бе победата над ЦСКА в София с 2:1, която се получи с красив и нападателен футбол. С оглед и на опита му в сериозни украински тимове, предложилите Бабич на Левски били на мнение, че той можел да свърши работа в сегашната сложна ситуация за столичния гранд. 

През кариерата си гореспоменатият е ръководил съставите на Черноморец (Одеса), Мариупол, Крибвас и варненския Фратария.

Разбивачът на мозъци!

Разбивачът на мозъци!

Emotional damage

ТОПСПОРТ научи, че към този момент от Левски не гледат кой знае колко сериозно на тази кандидатура, но със сигурност чуждестранният треньор попадал в списъка със специалисти, чиято работа ще бъде следена под лупа. Подобно се развиха нещата и със Станислав Генчев, за когото вече е решено, че има необходимия стаж, за да бъде евентуалният нов старши-треньор на Левски.