Досегашният селекционер на младежкия национален отбор на Германия Щефан Кунц ще е новият треньор на Турция. Името на Кунц се завъртя от медиите веднага след септемврийските квалификации, когато стана ясно, че Шенол Гюнеш е загубил доверието на федерацията, а и резултатите му са отчайващи.

 "Договорът все още не е подписан, но очакванията ми са да представя Кунц пред медиите в следващите няколко дни", заяви генералният мениджър на националния отбор Хамит Алтънтоп.

Самият Кунц заяви вчера, че очаква "съобщение от Алтънтоп съвсем скоро", след като те отидоха в дома му на крака, за да му предложат по-рано тази седмица. 58-годишният бивш централен нападател спечели две Евро-титли при 21-годишните- през 2017-а и през 2021-а, както и достигна до финала през 2019-а.

В Турция разкъсаха от критики националите

В Турция разкъсаха от критики националите

Южните ни съседи записаха три загуби на Евро 2020

"Достигнах три финала на Европейското за младежи, от които два пъти станахме шампиони. И всичко това с напълно различни отбори, различни поколения. Мисля, че да работя с мъжкия отбор на Турция е естественото продължение на кариерата ми, заяви Кунц.