Столична дирекция на вътрешните работи даде брифинг преди дербито между ЦСКА и Левски в събота.

"Мерките на стадиона ще бъдат още по-стриктни от миналия път. Буферните зони са по-големи. В случай на инциденти, каквито имаше преди няколко седмици, следващите мерки ще бъдат още по-сериозни.

Ограничаваме част от хореографията. Ще има такава, но някои неща няма да се допуснат, като винилите, които са леснозапалими. Няма да има ракети и пиротехнически илюминати по време на мача", каза главен инспектор Иван Георгиев.

Николай Костов се чуди на кои младоци да разчита за мача с ЦСКА

Николай Костов се чуди на кои младоци да разчита за мача с ЦСКА

Причината е, че дублиращият отбор на сините има двубой от Югозападната Трета лига по същото време

Той призна, че феновете действат иновативно и вкараните миналия път устройства, които изстрелват ракети са с миниатюрни размери.

"Устройствата, от които се изстрелваха ракетите са на половината на една флашка. Самите ракети са колкото фаланга на пръстче. Трудно е да бъдат хванати такива малки ракети. Могат да се разглобяват устройствата и да изстрелват ракети на над 100 метра", заявиха от СДВР.

Инспектор Георгиев не изключи възможността за опразване на сектори при сериозни инциденти. "Ако е необходимо, ще бъдат изпразнени сектори, но се надявам разумът да надделее и феновете да превърнат мероприятието на спортен празник", каза той.

"Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали, така и в центъра и наситено около стадиона. Пропусквателният режим ще е на няколко етапа.

Ще има два кръга около стадиона. На първи кръг ще проверява полицията, а на втория охранителните фирми, които са ангажирани от домакина. Ангажиментът на СДВР е съпровод на автобусите на двата отбора и обособяване на резерв за оказване на съдействе на организатора и охранителните фирми", каза Иван Георгиев.

Той заяви, че ще бъдат направени проверки на спортното съоръжение, а допълнително ще се увеличи и полицейското наблюдение по време на мача, като ще бъдат включени и дронове, а извършителите ще бъдат задържани или на място, при установен инцидент, или след края на мача.

Вратите на стадиона отварят в 14:15 часа и от полицията призоваха за по-ранно влизане на съоръжението.

Крути мерки: Полицията забрани хореографиите на ЦСКА - Левски

Крути мерки: Полицията забрани хореографиите на ЦСКА - Левски

Органите на реда предприемат за първи път подобна мярка