Турция е заплашена от това да бъде извадена от участие на Евро 2024. За това съобщи местният журналист Махмуд Рзайев, който е разговарял с човек от УЕФА. Причината за това е действията на държавата и футболната федерация във връзка с боя между фенове на Трабзонспор и играчите на Фенербахче преди седмица.

"Случайно се видях с човек от УЕФА. Зададох му няколко въпроса за боя от мача в Трабзон, а от неговите отговори може да се заключи, че се задава сериозен скандал, ако играчите на Фенербахче бъдат наказани от Турската футболна федерация. Той наблегна, че може да последва сериозно разследване, ако ръководството изпълни заканата си и извади отбора от участие в първенството. Ако УЕФА успее да докаже държавна намеса при определяне на наказанията, ще последват сериозни мерки. Човекът дори предупреди за вероятно отстраняване на националния отбор от Евро 2024. Според него нашата Суперлига се намира под стриктен мониторинг и сериозните санкции може да бъдат наложени всеки момент", написа Рзайев в социалните мрежи.

Турция беше изтеглена в Група "F" на Евро 2024, където ще има за съперници Португалия, Чехия и победителят от плейофа между Грузия и Гърция.

Десетки арестувани в Турция след масовия бой в Трабзон

Десетки арестувани в Турция след масовия бой в Трабзон

Инфантино осъди агресията