Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов говори пред медиите на стадион "Ивайло" във Велико Търново, където е официален гост в празничния ден, в който се отбелязва стогодишнината на "виолетовите". Гонзо говори по различни теми, свързани с родния футбол.

"Винаги сме били в добри отношения с Етър, кметът на града е в Изпълкома. Чест е за мен, че съм поканен. Пожелавам на легендите да са здрави, вече не са футболисти, за да им пожелавам успехи. Хора, които са достойни за уважение. Всеки ден имаме неща, които правим. С Чеферин си казахме много неща. Благодарим за поканата от УЕФА.

Гонзо проведе среща с президента на УЕФА

Гонзо проведе среща с президента на УЕФА

Ето подробности

Все още не мога да направя реформите, защото има два клуба, които забавиха вписването. Ние сме под шапката на УЕФА, те знаят достатъчно за България, имаха представител на Конгреса. Федерацията се издържа изцяло от парите на ФИФА и УЕФА. Не смятам, че има нещо, което те не знаят.

Трябва да решим проблема с футболното хулиганство. Разговаряли сме със СДВР. Хората трябва да се чувстват безопасно на стадиона, не може да се продължава така, ще има накрая някоя жертва и всички ще съжаляваме за това нещо. Нито съм човек от правителството, за да променям законите, нито съм полицай. Дерби без публика не е дерби, против това съм да няма гостуващи фенове, но ако има такива инциденти, каквито видяхме на последния мач между ЦСКА и Левски, не аз, а полицията ще затвори секторите", каза Георги Иванов на стадион "Ивайло".