Старши-треньорът на дамския волейболен отбор Марица (Пловдив) Иван Петков, съвместно с президента на клуба Илия Динков, прие приза за Отбор №1 за месец февруари в класацията на "Пресклуб България". Петков благодари на медиите за вота, като каза, че създаването на Балканска лига според него е най-реалистичният сценарий за развитието на класните клубове от региона.

"Първо искам да благодаря за наградата. Това е огромна чест за нас. За жалост сме само ние да я получим,  важните хора - състезателките ги няма поради ред причини. Искам да благодаря от тяхно име и също така на всички, които работиха за тези успехи. Това, което направихме в Шампионската лига е страхотно. Ние еволюираме всяка година. Затова, ако запазим това ниво би било страхотно. Ясно е, че има трудност, ще трябва да се съобразим с някои неща в тази ситуация, но продължаваме да работим.

Как ще изглежда отбора и каква ще бъде селекцията ще стане ясно на по- късен етап. Търпим много промени в състава, има текучество всеки сезон. Но това е нещо нормално и се случва при всички големи отбори от европейска класа. За това няма как да сме сигурни как ще бъде. Целта е да надградим за следващата година. Ние ще направим всичко, каквото трябва в тази посока и ще се опитаме да изградим отново една добра селекция.

Традиционно при нас в Марица трансферите ги правим по-късен етап,  но тази година с оглед на това, че шампионатите ще стартират по-рано, трябва и ние по-рано да направим всичко.  Имаме визия и яснота за състав, водим разговори, но не можем да обявим конкретно нищо за момента.

Идеята с Балканската лига я коментираме вече от няколко сезона, като цяло съседните държави имат интерес. Но предишните контакти бяха в етапи, когато турското, румънското и гръцкото имах ниво. Но сега ситуацията се промени.  Всички са отстъпили от тези позиции и са паднали много надолу като ниво. Затова всички съседни страни имат нужда от Балканска лига.

След пандемията нещата изгледат още по-належащи да бъде създадена такава лига. Именно затова сега е момента трябва да сме по-активни да поставим основите на такава лига. Няма да е прецедент, защото това го има и в баскетбола и хандбала. Ако се осъществи една такава конфигурация дори има запитваме и от Унгария, ще стане страхотно. Затова казвам, че Балканска лига би бил най-реалистичният вариант за бъдещето", сподели гледащият в бъдещето Иван Петков.

Теодор Тодоров остава в Хебър за още един сезон

Теодор Тодоров остава в Хебър за още един сезон

Центърът дойде при "тигрите" през януари