Собственикът на Марица Пловдив - Христо Христов - напуска съвета на директорите на "жълто-сините", съобщи той в официално изявление, публикувано на страницата на футболния клуб във Фейсбук.

Христов пое отговорността за изпадането на отбора от Втора лига и обяви имената на хората, които ще поемат ръководството на Марица.

Официално: Треньор от Турция пое Марица

Официално: Треньор от Турция пое Марица

От клуба потвърдиха раздялата с Борислав Крачанов

"През този сезон Марица изпадна от Втора лига. Поемам изцяло отговорността за слабите резултати на представителния тим. Не успях да мотивирам в достатъчна степен играчите, не успях да осигуря и нужното финансиране.

По тези причини аз и г-н Радослав Куцев напускаме съвета на директорите на клуба, като нашите места ще заемат Кирил Андонов и Веселин Тосев. След вписването на промените в Търговския регистър те, заедно с Йордан Влашки, ще поемат ръководството на клуба.

Марица - Септември 0:2 в мач от Втора лига

Септември взе важното си гостуване на Марица

Головете за победителите отбелязаха Виктор Очай и Борислав Маринов

За професионален футбол са нужни пари и стадион!

Информираме футболната общественост, че след приключване на настоящия сезон клубът няма да има никакви задължения. Изказвам благодарност към всички, които са помагали на Марица през годините! Желая здраве на всички, които обичат този клуб!", се казва в официалното изявление на Христо Христов.

Три кръга преди края на сезона във Втора лига Марица заема предпоследното 17-о място в класирането с актив от 28 точки и вече няма шансове да запази мястото си във втория ешелон на българския футбол.