В заключителната фаза са срещите от международните турнири по тенис за юноши и девойки до 16 г. "Авеню къп", който е от календара на Тенис Европа.

При юношите трима състезатели на България достигнаха до финалното каре в Бургас. Поставеният под номер 1 Адриано Дженев отстрани Зоран Лудоски (Сърбия) със 7:6, 6:1 и в спор за място на финала ще излезе на корта срещу номер 3 Кристиан Тесзари от Румъния. В другия полуфинал ще спорят Джордж Лазаров и Илиян Радулов.

Александрина Найденова отпадна на 1/8-финал в Хуа Хин

Александрина Найденова отпадна на 1/8-финал в Хуа Хин

Българката отстъпи пред Джоана Гарланд в оспорван мач

Тръгналият от квалификациите Лазаров елиминира Михаил Влодарчик от Полша, а Илиян Радулов, продължаващ напред след отказване на Павел Маринов в първия сет при 5-0 гейма. При девойките представителката на ТК "Авеню" Наира Геворкян, състезаваща се за Русия и номер 1 в схемата, елиминира Лия Пенчева с 6:4, 6:3. На полуфинал тя ще спори с Анастасия Александра Николова, която се справи с 6:3, 6:2 с Мария Рогачева. Другият полуфинал е София Кашченко от Русия и номер 2 Александра Габровска, която надделя с 6:2, 6:1 над Неда Миленкович (Сърбия).

При двойките финалната среща при девойките на 8 ноември е номер 1 в схемата Наира Геворкян и Александра Габровска срещу Юлия Герман (Молдова) и Кармен Андрееа Хъря (Румъния).

В петък е и финалният двубой при юношите, в който Виктор Марков и Илиян Радулов ще излязат за трофея на кортовете в Бургас срещу Михаил Бровинчи (Молдова) и Кристиян Тесзари (Румъния).

Марин Чилич пропуска защитата на "Купа Дейвис" от Хърватия

Марин Чилич пропуска защитата на "Купа Дейвис" от Хърватия

Тенисистът се оплаква от болки в коляното