Отборите на Белгия и Украйна завършиха наравно 0:0 в мач от третия кръг на група "Е" на Евро 2024. Този резултат осигури на селекцията на Доменико Тедеско място в директните елиминации, като втори в групата, докато източноевропейците отпадат от шампионата, тъй като и другия мач от този поток, между съставите на Словакия и Румъния, завърши без победител - 1:1 и всички отбори завършиха с актив от 4 точки. 

Снимка 671767

Източник: GettyImages

Така Белгия ще срещне Франция на 1/8-финалите.

Още в 7-ата минута Белгия загатна за класата си. Кевин де Бройне изведе майсторски Ромелу Лукаку, но диагоналният му удар отиде точно в ръцете на Анатолий Трубин, който беше затворил ъгъла. След това обаче Украйна също показа, че няма да се даде лесно. Роман Яремчук стреля от дистанция в 20-ата минута, но вратарят Коен Кастелс се справи.

В средата на първата част Кевин де Бройне се оплака на съдията Антъни Тейлър, че е заслепяван с лазер преди да изпълни фаул. Топката бе заложена на далечна дистанция, но звездата на Манчестър Сити изпълни чудесно, топката мина встрани от дясната греда.

Снимка 671777

Източник: GettyImages

С напредването на срещата украинците започнаха да атакуват повече, след като развръзката в групата не ги устройваше. Артьом Довбик отправи удар от наказателното поле, но бе добре блокиран.

В 73-ата минута Яник Караско получи топката извън наказателното поле и отправи добър удар в долния ляв ъгъл. Анатолий Трубин спаси със страхотен рефлекс.

Малко след това Украйна пропиля чудесна възможност. След чудесна атака, Артьом Довбик получи топката в наказателното поле, стреля, но на сантиметри от вратата.

Снимка 671769

Източник: GettyImages

До края на срещата укаринците вледееха инициативата, а Белгия разчиташе на контратаки, но попадение така и не падна и срещата завърши при резултат 0:0.

Украйна - Белгия 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Украйна - Белгия 0:0 (Развой на срещата по минути)

Мачът ще се играе на стадион "МНР Арена" в Щутгарт, в 19:00 часа