Наставникът на белгийския национален отбор Доменико Тедеско отговори на въпроса защо вратарят на Реал (Мадрид) Тибо Куртоа не е включен в заявката на състава за Европейското първенство през 2024 година. Континенталната надпревара ще се проведе в Германия, от 14 юни до 14 юли. Белгия се намира в група Е, където ще срещне Румъния, Словакия и Украйна.

"Тибо познава тялото си по-добре от всеки друг. Всичко беше ясно от самото начало. Той току-що се завърна в игра и да играеш на всеки три или четири дни на голям турнир е трудно. Взехме под внимание тази информация и преценихме, че Куртоа не е готов за еврото", коментира Тедеско, цитиран от RTBF.

32-годишният Куртоа наскоро се възстанови от травма на коляното. През сезон 2023/24 той изигра 4 двубоя за Реал, в които не допусна нито едно попадение.

През лятото на 2023 г. Куртоа напусна националния тим на Белгия преди мача срещу Естония (3:0), в квалификационния турнир за Евро 2024. Причината за напускането на футболиста е недоволство от решението на Тедеско да даде капитанската лента на нападателя Ромелу Лукаку, вместо на него.