Отборите на Шотландия и Швейцария завършиха наравно 1:1 във втори мач и за двата отбора от груповата фаза на Евро 2024. "Гайдарите" поведоха в резултата в 13-ата минута, когато след удар на Скот Мактовини топката се отби в тялото на Фабиан Шер и спря в мрежата на вратата пазена от Ян Зомер. В средата на първата част Джердан Шакири възстанови равенството с великолепен гол от дистанция. В хода на мача пък попадения на Дан Ндойе и резервата Брийл Емболо пък бяха отменени заради засада. Спечелената точка, все пак, доближи "кръстоносците" до място в следващата фаза на турнира.

След спокойно начало на мача "гайдарите" шокираха съперника и реализираха първия гол в срещата. Швейцарците изпълниха ъглов удар, което беше лесна задача преодоляване от британците, а Андрю Робъртсън се понесе през средата на терена.

Звездата на Ливърпул комбинира вляво с Калъм МакГрегър, който не овладя първоначално добре. Все пак той се справи и върна назад за Скот МакТомини, чийто шут рикошира в тялото на Фабиан Шер, след което влетя във вратата на Ян Зомер - 1:0 за Шотландия.

Снимка 670405

Източник: GettyImages

В крайна сметка натискът от началото на мача на Швейцария даде резултат. Антъни Ралстън сбърка лошо в половината на Шотландия с пас към свой съотборник. Джердан Шакири пресрещна топката и стреля от движение без да се поколебае, а топката влетя зрелищно във вратата на Ангъс Гън - 1:1.

Снимка 670409

Източник: GettyImages

Малко след подновяването на играта през второто полувреме в Кьолн "часовниакрите" стигнаха до страхотна възможност, след като Гранит Джака прати висока топка към Дан Ндой. Той елиминира Киърън Тиърни и се озова сам срещу Ангъс Гън, чийто шут профуча встрани.

Снимка 670410

Източник: GettyImages

След точно час игра пък шотландците трябваше да се справят с нов проблем, тъй като Киърън Тиърни трябваше да напусне с контузия след мускулно разтежение в Кьолн.

В 67-ата минута шотландците стигнаха до изпълнение на фал. Андрю Робъртсън центрира за Грант Ханли, а бранителят се пребори и стреля с глава, но топката срещна десния страничен стълб на Зомер.

За "кръстоносците" в игра не се появи нападателят на Лудогорец - Квадво Дуа, който остана неизползвана смяна от Мурат Якин.

В хода на срещата пък на два пъти реферите отменяха гол на "часовникарите" поради засади, докато Грант Ханли от "гайдарите" уцели гредата през втората част.

Снимка 670415

Източник: GettyImages

Така, след изиграването на вторите мачове в група А на UEFA EURO 2024, то Германия е убедителен лидер с шест точки. Втори е Швейцария с четири, докато Шотландия е с една, а Унгария с нулев актив. В следващия кръг от групите германците ще играят с Швейцария, а Шотландия ще спори с Унгария.

Шотландия - Швейцария 1:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Шотландия - Швейцария 1:1 (Развой на срещата по минути)

Двубоят стартира от 22:00 часа