Националният отбор на Белгия не е сред фаворитите на предстоящото Европейско първенство в Германия, но повечето тимове не искат да срещат състава по време на турнира, твърди капитанът Кевин Де Бройне. Плеймейкърът не направи никаква прогноза за Евро 2024 и до какъв етап може да стигне тимът, но той се чувства уверен в шансовете.

"Не мисля, че сме топ фаворит, но и не вярвам, че много тимове искат да ни срещнат", каза полузащитникът на Манчестър Сити на пресконференция. Белгия е в Група "E" с отборите на Румъния, Словакия и Украйна, като ще играе контрола срещу Черна гора в сряда в Брюксел. Това ще бъде мач №100 за Де Бройне с националната фланелка. "Играл съм срещу много топ отбори в големи турнири като Световно и Европейско първенство. Имахме някои добри моменти като тим. Можех да играя много повече, но имах някои контузии по време на кариерата ми. Щастлив съм, че ще запиша мач №100 пред нашите фенове", добави още 32-годишният футболист.

Белгия ще се изправи срещу Люксембург в събота, преди да замине за Германия. "Ако успеем да намерим ритъма в тези две контроли, ще бъде добре. Трябва да опитаме да играем добре, да вкараме повече голове и да създадем положения. Хубаво е и да имаме някои трудности, за да сме подготвени по-добре за Евро 2024", добави халфът. Той уточни, че желанието му да бъде добър на най-високо ниво не е намаляло.

"Когато този глад изчезне, няма да ме видите повече да говоря пред вас", коментира белгиецът пред репортерите. Той каза също, че е напълно възстановен въпреки съмнения в кондицията му към края на сезона със Сити. Той пропусна първата част от кампанията поради травма.

"Чувствам се добре. Да се надяваме, че ще имам енергия да изиграя добър турнир", коментира футболистът.