Отборът на Португалия постигна втора поредна победа група F на Евро 2024. След трудната победа над Чехия с 2:1 в първия мач, днес "мореплавателите" се наложиха доста по-лесно над състава на Турция и спечелиха с 3:0.  Бернардо Силва откри резултата в 21-ата минута, седем по-късно Самет Айкадин си отбеляза нелеп автогол, а крайното 3:0 оформи Бруно Фернандеш в 56-ата минута.

Срещата започна добре за футболистите на Винченцо Монтела, като първата по-сериозна ситуация бе именно пред вратата на Диого Коща. В 7-ата минута Керем Актюроглу направи сериозен пропуск.

Бернардо Силва откри за "мореплавателите" в 21-ата минута след добра атака отляво. В крайна сметка футболистът на Манчестър Сити бе оставен сам в наказателното и успя да стигне до топката, след което я прати в мрежата на Алтай Байъндър.

Снимка 671001

Източник: GettyImages

Седем минути след това авансът на Португалия стана 2:0 след комичен автогол на турците. Самет Акайдън върна топката назад към Алтай Байъндър, но двамата не се разбраха и кълбото влезе във вратата на Турция.

Снимка 671004

Източник: GettyImages

В края на първото полувреме мачът леко се изнерви, като за последните пет минути съдията Феликс Цвайер даде четири жълти картона и общо пет в цялото първо полувреме.

Темпото спадна през второто полувреме, а "мореплавателите" като от нищото стигнаха и до трети гол, който сложи край на интригата. В 65-ата минута Кристиано Роналдо беше изведен срещу Алтай Байъндър. Звездата на Португалия обаче реши да не завършва сам, а подаде на Бруно Фернандеш, който се разписа на опразнена врата.

Снимка 671014

Източник: GettyImages

В последните минути на мача португалците успокоиха темпото, като така позволиха на на турските национали да задържат повече топката. Все пак, "мореплавателите" организираха някои опасни контраатаки, които, обаче, не успяха да завършат с ново попадение. От своя страна Турция така и не стигна до нещо по-интересно пред вратата на Коща и така срещата завърши при резултат 3:0.

Турция - Португалия 0:3 (Развой на срещата по минути)
на живо

Турция - Португалия 0:3 (Развой на срещата по минути)

Срещата е с начален час 19:00