Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес коментира състоянието на две от звездите на отбора - Еден Азар и Кевин де Бройне. Испанският специалист увери, че футболистът на Реал (Мадрид) ще е готов за Евро 2020. 

В същото време Де Бройне получи две фрактури на лицето по време на финала за Шампионската лига. 

"Не съм притеснен за липсата му на игрова практика, защото Еден е такъв играч, че не е нужно да е на 100%, за да покаже таланта си. Известно време виждахме един тъжен и разтревожен Азар, който не бе себе си заради физическите си проблеми. Но от март насам ми се струва по-добре в медицинско отношение и ние ще му помогнем да се върне към най-доброто от себе си," заяви Роберто Мартинес.

"Според мен Рюдигер е щастливец, че не получи директен червен картон. Ако погледнете повторението, ще видите, че няма сблъсък глава в глава. Той остави рамото си срещу Кевин. Остави горчив вкус и поведението на Рюдигер, който държеше главата си и сякаш искаше да покаже, че крие нещо, а Кевин бе съкрушен. Смятам, че бе приложена над необходимата сила и това трябваше да бъде червен картон. Де Бройне не е играч, който пада без причина. Можеше да се види болката, която изпитва," каза още селекционерът на Белгия.

Анри се завръща в щаба на Белгия за Евро 2020

Анри се завръща в щаба на Белгия за Евро 2020

Легендата на френския футбол отново ще помага