Собственикът на Септември (София) Румен Чандъров даде интервю от Турция, където следи изкъсо подготовката на отбора си. Тимът, воден от треньора Милен Радуканов, оглавява класирането във Втора лига с три точки повече от ЦСКА 1948. Чандъров отговори на въпросите на Блиц, включително и по горещата тема със ситуацията в любимия му Левски:

Г-н Чандъров, следите ли какво се случва на "Герена"?

- Да, следя нещата, чета от пресата.

Преди време се твърдеше, че ще ставате акционер в Левски. Помагали ли сте на клуба и сега помагате ли?

- Не. Това, че съм левскар, не значи, че помагам. А и как да помагам на Левски, много съм малък за този клуб. На Левски е нужен сериозен човек - с огромни финанси и мощен бизнес. Всеки се разпростира според чергата. Левски си имаше много подходящи собственици, които всичко бяха подредили отлично. За първи път от години нещата в клуба потръгнаха и пак се разрази буря. Не знам какво ще се случва сега, да се надяваме, че нещата ще бъдат благополучни.

Разговaряте ли с хора от ръководството на Левски?

- Не, с никой не контактувам. Клубът има отлична организация. Разговаряхме дотолкова, че да си върнем Асен в Септември.

Да, синът ви беше в Левски половин година, но сега отново е във вашия клуб. Защо не успя на "Герена"?

- Треньорът така реши. Не му даде шанс, което е странно в цялата работа. Най-малкото да му беше дал шанс да покаже, че няма ниво, например. Както казваме: "Дай му шанс, за да се провали". Не постъпиха добре с Асен, за мен е много странно, но треньорът си знае. Имаше възможност и за други отбори, но решихме, че е по-добре отново да си бъде при нас. Със Септември ще си върне самочувствието.

Оглавявате класирането във Втора лига, ще успеете ли да постигнете целта - да се завърнете в елита?

- Надяваме се. Треньорът ни Милен Радуканов разчита на добри млади футболисти, от тях си зависи. Трябва да покажат най-доброто в мачовете и да имат амбицията за първото място.

Основният ви конкурент ЦСКА 1948 се подсили с няколко попълнения.

- Да, привлякоха играчи, а ние не, защото нямаме нужда. Вдигат си нивото, ще бъде интересно. Борим се с тях, пък каквото сабя покаже.

Как протича до момента подготовката на отбора ви в Турция?

- Добре са нещата, тренират здраво, играят контроли. Ще си проличи, когато бъде подновено първенството.

Валери Божинов поддържа форма със Септември. Има ли вариант да остане в отбора ви?

- Не, не, той е за друго ниво. Септември е ниска топка за Валери. Той само тренира с нас, поддържа форма. Да, Божинов винаги може да ни свърши отлична работа, но си имаме футболисти в атака. Сигурен съм, че ще си намери отбор, желаем му успех.

Милен Радуканов доволен от двама нови, клубът ще им предложи договори

Милен Радуканов доволен от двама нови, клубът ще им предложи договори

Далибор Костовски и Хосе Паскуал са спечелили доверието на наставника на столичани