Европейската футболна централа въведи някои странни забрани по стадионите за предстоящото Евро 2024. Феновете няма да имат право да внасят плодове, съобщи "Мирър".

На шампионата на Стария континент, който започва на 14 юни в Германия, няма да бъде позволено да се внасят "течности - напитки, пълнители за електронни цигари и други - и всякакви храни, включително плодове, като ябълки, банани, портокали и други".

Германските власти съобщават също, че екипите по сигурността на всички 10 стадиона, където ще се провеждат мачовете от Евро 2024, ще претърсват щателно чантите на феновете преди влизане, за да се търсят и изземват забранени предмети.

Наказанията за нарушаване на тези правила се изразяват в "изгонване от стадиона с докладване в полицията или забрана за посещение на стадионите за цялото първенство или за част от Евро 2024".

Пушенето на марихуана и вейп устройства също няма да бъде позволено. Макар че Германия наскоро легализира публичната употреба на марихуана, на стадионите за Европейското тя няма да бъде позволена. Сред забранените предмети са още факли, фойерверки и свирки, както и мегафони и така популярните от Мондиал 2010 в ЮАР вувузели.

На Евро 2024 няма да има нито един български рефер

На Евро 2024 няма да има нито един български рефер

Ето подробности