Българската федерация по художествена гимнастика използва социалните си мрежи, за да осъди "тенденциозните злостни коментари срещу българския ансамбъл". Под публикациите на БФХГ често се срещат негативни коментари, което е предизвикало становището на родната федерация.

Ето какво пишат оттам:

"ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми колеги,

Уважаеми приятели,

Уважаеми фенове,

След изминалите няколко състезания от този сезон наблюдаваме нарастваща тенденция за негативни и дори злостни коментари срещу българския ансамбъл на официалната страница на БФХГ, както и на други фенски страници в социалните мрежи. Бихме искали да Ви съобщим, че категорично няма да толерираме и да допуснем на нашата страница коментари, които да дестабилизират, деморализират и демотивират националния отбор. С цялото ни уважение към Вашите познания, емоции и отделено време за нашия спорт, считаме, че подготовката на отбора и програмата, която изпълняват, са изцяло в ръцете на професионалистите, които осъществяват и управляват тренировъчния процес.

БФХГ няма да допусне омаловажаване на техния труд, усилия и представяне на международни състезания. Анализите, които правим след всяко състезание, и резултатите, които постигат до момента, не излизат от рамките на допустимото и не нарушават драстично състоянието на отбора. С цел да подкрепим националния отбор по пътя към Олимпийските игри и да му създадем максимално комфортна атмосфера ще премахваме всеки коментар, който обижда, унижава или третира с мнението си некомпетентно който и да е член на националния отбор, независимо дали е насочен към състезатели, треньори или други специалисти от екипа.

В чуждестранни и в наши фенски форуми се изливат недопустими коментари към чужди и наши състезатели, които не само уронват престижа на спорта, но и влияят негативно върху психиката на спортистите, които в нашия спорт са на млада, крехка възраст. Не можем да си представим, че толкова омерзителни писания могат да бъдат насочени към деца. Просто си представете такъв поток от омраза да бъде насочен към вашето дете, сестра, приятелка или внучка. Можем само да призовем всички, които наистина обичат този спорт, да насочат цялата си любов и положителна енергия към всички спортисти, независимо от коя дръжава и независимо дали ни харесват или не. Зад всяко тяхно представяне стои огромен труд, много сериозно психическо и физическо натоварване, което те носят на крехките си плещи, невероятни лишения и дисциплина.

Затова, уважаеми приятели и фенове, нека ги подкрепим с цялата си любов и грижа и МОЛИМ Ви, не забравяйте те са живи, човешки същества!!! За тях ще бъде двигател вашата подкрепа, а не критика! Любувайте се, радвайте се на всеки състезател и на всеки отбор! Защото всеки от тях носи своята забележителна индивидуалност!

Казваме НЕ на ОМРАЗАТА!

От екипа на БФХГ", гласи съобщението.

Илиана Раева избухна: Поразяха ни безскрупулно, България там повече няма да ходи!

Илиана Раева избухна: Поразяха ни безскрупулно, България там повече няма да ходи!

Вижте какво каза тя