Пирин (Благоевград) е един от отборите, издигнали кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС.

Бившият нападател бе подкрепен още от ЦСКА, Берое, Места (Хаджидимово), Беласица (Петрич), Победа 13, Ком (Берковица) и Локомотив (Каспичан).

Пред ТОПСПОРТ, управителят на ОФК Пирин Атанас Дафинов обясни решението на клуба. Ръководителят обяви, че за "орлетата" е чест и дълг да подкрепят своя кадър, превърнал се в супер звезда на българския и световен футбол.

Мръсна игра: БФС "топи" Бербатов пред Етичната комисия към УЕФА

Мръсна игра: БФС "топи" Бербатов пред Етичната комисия към УЕФА

Това обяви Атанас Фурнаджиев

"Подкрепяме и стоим зад Димитър Бербатов. За нас е чест и дълг да издигнем кандидатурата му. От клуба сме изключително удовлетворени от факта, че този път се получи сблъсък на идеи, именно това е пътят на демокрацията, който ние харесваме.

Видяхме какво се свърши дотук, бихме искали да разберем какво ново може да се случи в българския футбол. Бербатов не обещава невъзможни неща, той ще направи толкова, колкото може.

Концепцията му е ясна и приложима. Считаме, че изборът за президент на БФС за Димитър не е лична фикс идея. Той притежава име и кариера и с този пост може само да даде, а не да взима. Вярваме в неговата победа", заяви Атанас Дафинов.