Исканият от редица клубове Рубен Аморим изненадващо обяви, че може и да остане начело на Спортинг (Лисабон). Снощи отборът спечели титлата на Португалия, която е втора за специалиста като треньор на "лъвовете", след трофея от сезон 2020/21 г.

През изминалите седмици стана ясно, че Аморим е бил желан от Ливърпул, а негово пътуване до Лондон породи слухове, че води преговори с Уест Хям. По-късно обаче излезе информация, че полетът е бил платен от Челси. Точно преди месец специалистът заяви, че не може да гарантира, че ще продължи да води Спортинг.

По време на празненствата за златните медали в неделя вечер Аморим се разчувства и даде да се разбере, че не изключва да остане в клуба. Той се пошегува и с темата с въпросния самолет, с който е летял до Англия.

"Може ли Спортинг да дублира титлата си през следващия сезон? Може ли аз да съм начело на отбора? Разбира се. Ще остана ли? Ще говорим за това по-късно", заяви Аморим.

"Казваха, че сме способни да печелим първото място само веднъж на 18 години. Твърдяха още, че през 2020/21 г. сме станали шампиони само защото тогава мачовете се играеха без публика. Бяха убедени, че никога няма да дублираме титлата си... да видим", твърдо обяви наставникът.

След това той се пошегува: "Хайде да приключваме, че имам да гоня самолет рано сутринта. А може би е твърде рано за тази шега. Но пък вече я казах".