Андрей Рубльов преодоля вирусно заболяване и болки в крака, за да победи Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 4:6, 7:5, 7:5, за да спечели титлата на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид в неделя. Руският тенисист обаче разкри, че ще трябва да се върне в болница, за да направи пълни изследвания, защото не се чувства добре.

26-годишният Рубльов, който се бореше със здравословни проблеми по време на целия турнир, преодоля колебанията в играта си в първия сет, за да спечели втората си титла от "Мастърс" 1000 за малко под три часа игра.

"Все още съм болен и мисля, че утре ще отида отново в болницата за пълен преглед, за да разбера какво точно се случва", каза Рубльов на пресконференция след мача.

"Вече съм болен от осем-девет дни, не е нормално, не се оправям наистина, което е странно, защото обикновено се разболявам най-много два-три дни и имам най-много температура, но нищо особено. За първи път в живота си се чувствам толкова зле", добави той.

Андрей Рубльов триумфира на Мастърса в Мадрид

Андрей Рубльов триумфира на Мастърса в Мадрид

Ето подробности

Седмият поставен в схемата Рубльов разкри, че е имал нужда от упойка, за да играе на финала.

"Сложиха ми упойка в пръста на крака, защото някак си се възпали и започна да се подува и да оказва натиск върху костта. Дори не можех да си обуя маратонката. Чувството беше подобно на фрактира, така че ми сложиха упойка, за да не го усещам и поне да мога да играя без да го усещам", коментира руснакът.

Рубльов, който влезе в турнира в Мадрид в слаба форма, след като загуби предишните си четири мача, елиминира втория поставен и фаворит на домакините Карлос Алкарас и също Тейлър Фриц, за да стигне до финала.

"Мисля, че е нормално да има възходи и падения, но моят фокус сега е да продължа да работя и да се опитвам да се подобрявам. Мисля, че показах страхотно ниво на тенис от първия мач и в крайна сметка успях да спечеля титлата. Сега най-важното е да опитам да се възстановя и да съм готов за Рим", добави той.