През горещото за ЦСКА лято на 2015 година нямаше желаещи да спасяват фалиращия клуб от стадион "Българска армия". Да възражда любовта на милиони българи се нае Гриша Ганчев. Той трябваше да стане Спасителя и го направи. Още в първия си сезон постигна нещо голямо, което едва ли някога ще бъде повторено - ЦСКА спечели Купата на България от "В" група. 

Бизнесменът върна "армейците" в елита - чисти и без дългове. Даде огромна сума, за да откупи емблемата и активите на старото дружество. Така клубът, носил слава на България десетилетия, запази своята идентичност. ЦСКА бързо започна да функционира правилно и като нормален европейски отбор. Върна се на картата в Европа, където два пъти игра в групи. "Червените" минаха като на парад през съперници от ранга на Рома, Базел, БАТЕ, Виктория (Пилзен)... Спечелиха рекордни за клуба точки в групова фаза и постигнаха най-голямата си победа на международната сцена през настоящия век - 4:0. Навсякъде в Европа ЦСКА беше посрещан с уважение. 

У нас - още една спечелена Купа и два пъти на косъм от титлата във футболната ни джунгла, в която всички и всичко беше срещу Гриша Ганчев и ЦСКА. Няма да спра да твърдя, че през миналия сезон "червените" щяха да са първи, ако не беше бруталната съдийска подкрепа към проекта от Разград. ЦСКА спечели рекорден брой точки в своята история, в рамките на един сезон, но отново остана втори. 

Ганчев не е само Спасителя на ЦСКА, но и Властелина на Вечното дерби. При него беше обърнат общият баланс в мачовете за първенство. От 3 победи повече за Левски, сега са 4 в полза на 31-кратните шампиони. 11 успеха за ЦСКА и само 4 за "сините" в периода! ЦСКА на Гриша често слагаше "тройки" на големия си съперник, с лекота. 

Естествено, най-значимото при управлението на този човек си остава спечелената война за нов стадион. Много преди него се опитаха, но не успяха. Той го направи, каквото и да му струваше. Трудното беше да се получи разрешение за строеж. С банковите гаранции и съвместното дружество с държавата, нов стадион ще бъде построен със сигурност, феновете да са спокойни. 

Гриша Ганчев дойде като спасител в ЦСКА, а сега си тръгва като победител. Заради всичко изброено до момента и още много. Сигурен съм, че болшинството от феновете са тъжни в момента. Но, бъдете сигурни, той няма да остави клуба на сърцето си в случайни ръце и да си тръгне. Нещата ще се случват и занапред. Чета коментари на хора как Гриша заслужава статуя на новия стадион. За него ще е достатъчно и едно "Благодаря!" от тях. Дори и това едва ли иска и очаква. Направи всичко, защото истински обича футбола и ЦСКА. 

Аплодисменти! Да бъде здрав и все така успешен във всичко, с което се захване. А ЦСКА, ЦСКА ще пребъде! Бъдете сигурни в това!