Бруно Фернандеш е щастлив в Манчестър Юнайтед и ще остане в клуба от Висшата лига през следващия сезон, каза мениджърът Ерик Тен Хаг на фона на спекулациите около кариерата на полузащитника.

В интервю за DAZN миналата седмица Фернандеш каза, че ще обмисли бъдещето си в Юнайтед след Европейското първенство в Германия и че ще остане само при условия, че той и ръководството на клуба го искат.

"Това беше извадено от контекста. Знам, че той е важна част от клуба и е много щастлив в Манчестър Юнайтед", каза Тен Хаг.

Изненада! Тен Хаг се насочва към Байерн (Мюнхен)

Изненада! Тен Хаг се насочва към Байерн (Мюнхен)

Ето подробности

Нидерландият мениджър каза, че "определено" очаква Фернандеш да изпълни договора си, който е до 2026 година, и подчерта значението на португалския национал като модел за подражание за останалите играчи в отбора.

"Поемането на отговорност е едно от най-големите предимства, които топ футболистите в днешно време могат да покажат и да предоставят. Бруно е много добър пример за много други играчи. Той е истински боец. Миналата година, когато играхме с Брайтън на полуфинала за ФА Къп) той беше на терена с травма на глезена. Беше невероятна постъпка", добави Тен Хаг.

"Той не можеше да тича, но все пак беше на терена. Винаги е на разположение и винаги дава положителна енергия на отбора. Такива качества са необходими, за да бъде успешен един футболист", каза още мениджърът на "червените дяволи".

Манчестър Юнайтед, който е осми в класирането, ще гостува на 14-ия Кристъл Палас в сблъсък от Висшата лига по-късно днес.