Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори по актуални теми от родния футбол. Той коментира напрежението между Левски и Българския футболен съюз.

"Промяна категорично трябва да има. Касай ли, Кашай ли, той, както казват сърбите, "няма поема" от българския футбол. За тези 28 години, в които съм във футбола, съм видял много съдии и много техни шефове. А толкова слаб - за първи път. Когато аз съм се занимавал с ръководство на футбола, Кашай е правил "бърррррр" в детската градина. Запишете си, гледайте мача в неделя с Черно море. Имаме двама централни защитници с по четири картона, ако не получат пети ще се прекръстя на Иля Салиев Салиев.

Нека, свалям шапка на феновее на Левски, които дават от себе си, за да може все още да го има Левски. Ако Боби Михайлов е на мястото си, то отдавна да е пратил Левски в миманса. Но те за това му се отблагодаряват. Но следващия така ще им намаже ските... Преди две години трябваше да преведем парите ни за осигуровките. Бяха около 50 000 лева. Закъсняхме, трябваше да ги преведем в четвъртък и ги преведохме в понеделник, защото ни забавиха плащане. И във вторник, преди да разберат, че сме превели парите, ни се обадиха, че ще ни спрат сметките. А аз съм закъснял, не дължащ. А 40 милиона? Същото беше и с ЦСКА! Това е болка. Не е луд тоя що яде два зелника, а тоя дето му ги дава.

Когато търсиш промяна, първо трябва да си изряден. Аз мога да си плащам всички задължения и да не мога да си позволя да взема футболисти да съм втори или трети. А не може да хвърлят парите ей така, да имаш 40 милиона задължения и да те търпят. Камъни на нашия стадион? Следващият път билетите за господата левскари ще са 50, може и 100 лева. Не си плащате и това дето чупите. Със сигурност това не са всички левскари, аз имам много приятели от Левски, читави хора. Но има такива, които прекаляват. Тези ме обиждат и за това, което бяха написали на автобуса за детето ми, дано тях да ги стигне. Това е трагедия, как да ги уважавам", каза той.