Президентът на Славия Венцеслав Стефанов вярва, че ако футболът в България се развива, държавата ще просперира в още редица аспекти. В интервю за предаването "Арена спорт" ръководителят на "белия клуб" изрази радостта си след успеха над Хебър.

"Когато разчиташ на собствените си кадри, береш плодове. Сеем, за да пожънем. Радвам се, че момчетата показват, че имат голямо бъдеще. Те са верни рожби на нашия клуб и феновете ги обичат. Има ли оферта са Светослав Вуцов, няма да го спираме. Дай Боже да видим трансфер, няма да го спираме. Това лято вярвам, че ще има оферта", разкри той.

Любо Пенев е бесен: Поръчките са тежки и целенасочени, вече сме на дъното на дъното

Любо Пенев е бесен: Поръчките са тежки и целенасочени, вече сме на дъното на дъното

Ел Голеадор скочи на съдиите

Той увери феновете на тима, че няма разрив в отношенията му с треньора Златомир Загорчич.

"Разговаряме с него. Когато резултатите са негативни, не е в негов интерес да разговаряме, защото ще търпи критики, което е нормално. Моите претенции към него са да дава шанс на младите резултати, защото те се отблагодаряват. Нямам претенции към него", допълни той.

"Любо е известен с изказванията си. Той първо говори, после мисли. Имаше отменен гол за Славия при 0:0 още в началото, за него нищо не казва. Господинът Пенев явно забрави когато тези съдии, за които казва - поръчковите, като спаси Гошо Петков дузпата в Пазарджик, и те наредиха да бъде пребита. И Хебър си я вкараха. Тогава му беше добре, а сега като не му изпълняват желанията - са поръчкови".

Според него спортната инфраструктура в страната има нужда от подобрение, с подкрепа от държавата.

"Задължително е да се строят нови стадиони у нас. Трябва се се обърнем към държавата. Видяхме какво се случи в Пловдив. Ако подкрепят Славия, Левски, Локомотив и ЦСКА, резултатите ще дойдат много скоро. Трябва да развиваме млади футболисти, да се строят терени и ръководителите на БФС да направят така, че най-малко 6 български футболисти да са играят в мачовете. При клубове, пълни с чужденци, как да имаме национален отбор?", добави босът на Славия.

Венцеслав Стефанов вярва във възможностите на новия президент на БФС Георги Иванов и националния селекционер Илиан Илиев.

"Георги Иванов е мъжко момче. Ако има хора, които да го подкрепят, ще успее. Трябва да привлече хора, които да му дадат правилните съвети. Илиан Илиев беше футболист на Славия. Уважавам го много. Той взима футболисти, които много добре проверява. Не взима на кило, затова върви отборът.

Чичо Венци: Какво напрежение да има в Славия? Високо или ниско? Средно...

Чичо Венци: Какво напрежение да има в Славия? Високо или ниско? Средно...

Ето подробности

Той е треньор, достоен за уважение. Ако го оставят да работи, ще се вдигне националният отбор, но не без помощта на държавата. Ако футболът върви, много неща в държавата ще вървят", убеден е той.