Президентът на Славия Венцеслав Стефанов сподели своето мнение относно ситуацията в Славия, битката за титлата в шампионата, предстоящия конгрес на БФС и проблемите на българския спорт в предаването "Арена Спорт" по БНТ.

Ето какво заяви той:

"Сега Славия е на 11-о място, на пролет ще видим. Получим ли оферта за Светослав Вуцов, ще му дадем шанс да се развива. За Радослав Кирилов имаше няколко разговора. Цветомир Найденов обаче реши да го запази. Смятам, че има феърплей в първенството.

Битката за титлата не искам да я коментирам, не съм врачка. Харесва ми начина по който работят в Черно море, особено Илиан Илиев. Той подбира добри футболисти. Отборът е балансиран, който знае как да играе. Смятам, че ще им бъде трудно да се преборят с Лудогорец.

Убеден съм, че Димитър Бербатов няма да спечели. Бъдещият президент не трябва да бъде на въздушна възглавница. Трябва да е като будител. Всички клубове трябва да са едно за него. Той трябва да е при премиера, министрите на спорта и финансите, при президента, при кметовете. Трябва да е сред държавните структури и да търси начин да се подкрепи българския футбол.

Предстои нещо лошо - спиране на финансирането от компаниите за залози. Това е тотална гибел за аматьорския футбол, който подхранва професионалния. Затваряме кранчето за младите таланти в България. Важно е как държавата ще погледне на българския спорт. Той е здраве, образование, спорт и дисциплина. Нищо добро не ни чака, ако не се обърне внимание на масовия спорт", завърши Стефанов.

Венци Стефанов: Нищо конкретно няма за Светльо Вуцов

Венци Стефанов: Нищо конкретно няма за Светльо Вуцов

"Добре играха момчетата, стараха се"