Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира избора на Георги Иванов - Гонзо за президент на БФС. Той обяви за Димитър Бербатов, че е грешка, че не е влязъл в Изпълкома.

"Много хора, да не кажа всички, очакват, че Гонзо ще бъде безгласна буква и нещо като слуга на Боби Михайлов. Аз обаче не мисля така.

Крадци нахлули в дома на Боби Михайлов след Конгреса

Крадци нахлули в дома на Боби Михайлов след Конгреса

Вижте подробности!

Смятам, че Георги Иванов е доказал с мъжки постъпки през годините, че умее да отстоява мнението си. За него ще е добре, ако сега се вслуша в близки хора, които могат да му дадат мъдър съвет.

Не мисля, че Гонзо е двойник на Михайлов или нещо такова. Говорил съм с него преди време, макар че мога да кажа, че почти не го познавам, бяхме на едно мнение относно използването на българските футболисти.

Надявам се да вземе отношение по този проблем. В последните години, когато Емил Костадинов и Георги Иванов отговаряха за младежките гарнитури, се видя, че постигаме успехи - побеждавахме в квалификации, стигахме до финали. Това показва, че в юношеските гарнитури се работи и имаме талантливи деца", заяви Стефанов пред "Спортал".

Според него Бербатов не е успял да убеди делегатите да гласуват за него: "Много добре ми беше ясно, че Димитър Бербатов няма шанс. На хората им писна толкова време от празни приказки. Как да го изберат?

Това ще направим, онова ще направим - ама как бе, момче? Говореха за компютъризация на българския футбол, за други такива неща...С приказки от този род не можеш да убедиш делегатите да те изберат.

Между другото, голяма грешка на Бербатов е, че не влезе в Изпълкома на новия президент. Защо не влезе? Влез, работи, натрупай опит, покажи какво можеш. Явно обаче грандоманията е голяма. Когато мислиш, че само ти трябва да си шеф и не можеш да работиш в екип с други хора, така става. Вместо да влезе в Изпълкома и да работи за доброто на българския футбол, той... А никой не се е родил с дантелена наметка".

"Пак стигаме до това за шефовете. Вземи работи, покажи какво можеш. А не да те спуснат отгоре и да си шеф от самото начало. Те си мислеха, че единият ще е в София, вторият ще си седи в Бирмингам, третият в Мадрид и така ще управляват българския футбол.

Глас от щаба на Бербатов: Не трябва да има протести, Гонзо има място в българския футбол

Глас от щаба на Бербатов: Не трябва да има протести, Гонзо има място в българския футбол

"Трябва да му се даде шанс"

Не става така. Трябва бачкане! Неслучайно много от успелите хора не назначават децата си началници. Напротив - пускат ги първо да чиракуват, да работят, да видят как се изкарва хляба, да се учат и да се развиват. Да видят пирамидата от най-ниското ѝ ниво. Така е правилно, а не хоп и отгоре", отговори той на въпрос за отказването Стилиян Петров и Мартин Петров от българския футбол.

"Много ми е тъжно, че човек като Мишо няма да има функции в Българския футболен съюз. Аз продължавам да твърдя, че той беше най-подготвен и най-подходящ от кандидатите на Конгреса.

Човек с опит, със сериозни позиции в УЕФА и ФИФА.

Човек, който и сега може да е полезен за нашия футбол. Само връзките му с Германския футболен съюз са достатъчни, за да е ясно за какъв футболен функционер говорим.

Красен Кралев: Честито на Георги Иванов, българският футбол има нужда от промяна!

Красен Кралев: Честито на Георги Иванов, българският футбол има нужда от промяна!

"Резултатът на лицето Георги Градев от 6 гласа, надхвърли дори неговите собствени очаквания!"

За мен е лошо, че той се разделя с българския футбол. Със сигурност знам, че Гонзо му е предложил да продължи да бъде вицепрезидент, но Мишо е отказал. А такъв човек има място във Футболния съюз. Същото важи и за Емил Костадинов.

Винаги трябва да има място за този, който е вкарал най-великия гол в българския футбол и е доказал с работата си, че работи добре", заяви Стефанов по адрес на Михаил Касабов, чиято кандидатура подкрепяше Славия.