Ръководството на Арда обяви, че ще обжалва рекордната санкция, наложена от Дисциплинарната комисия. Тимът от Кърджали бяха глобени с над 40 000 лева, като 37 500 от тях са за расистки обиди.

Ето какво написаха от Арда в официалния си сайт:

Ръководството на ПФК АРДА е изключително изненадано от решението на ДК към БФС публикувано в официалния сайт на БФС тази вечер в частта, в която се твърди за действия, с които се обижда достойнството на лица, свързани с раса, пол и цвят на кожата и сме наказани с 37 500 лева.

По време на срещата от турнира за Купата на България, между ПФК АРДА и ЦСКА, привърженици на ПФК АРДА не са отправяли расистки, ксенофобски или други обидни скандирания нито към играчи на противниковия отбор, нито към техните фенове, нито към длъжностни лица.

Ако е имало подобни скандирания, то това категорично не са привърженици на ПФК АРДА.

Ръководството на клуба, апелира БФС стриктно да спазва нормите и процедурите утвърдени от УЕФА, при установяване на нарушения и определяне наказания от подобен тип, особено когато се касае за глоби с подобен размер.

Текстът, който е публикуван на официалния сайт на БФС категорично не може да се приеме за решение на дисциплинарен орган към спортна федерация. ПФК АРДА се отнася изключително сериозно към всички дейности на клуба, както на терена, така и извън него и никога не сме толерирали некоректно поведение. Решението на ДК ще бъде обжалване в срок.

С уважение Петър Пешев - президент на ПФК АРДА

Дисциплинарната комисия към БФС наложи тежка санция на Арда

Дисциплинарната комисия към БФС наложи тежка санция на Арда

Вижте всички решения