Българските биатлонисти не успяха да се приспособят към силния снеговалеж и завършиха на 17-о място в щафетата 4 х 7.5 км, проведена Руполдинг (Германия).

Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев завъртяха две наказателни обиколки и изстреляха рекордните за състезанието 15 допълнителни патрона. Те изостанаха на 6:12.4 минути зад победителите.

Франция постигна категорична победа, Емилиен Жаклен, Мартен Фуркад, Симон Дестьо и Кентен Фийон-Майе използваха само шест допълнителни патрона и финишираха с време от 1:18:11.2 час, като изпревариха с повече от минута съперниците си от Норвегия.

Една стотна раздели първите три скиорки в гигантския слалом в Сестриере

Една стотна раздели първите три скиорки в гигантския слалом в Сестриере

Федерика Бриньоне и Петра Влъхова спечелиха с еднакво време

Второто място остана остана за Норвегия. "Викингите" бяха отново без отсъстващия млад баща Йоханес Тингнес Бьо и с 10 допълнителни патрона изостанаха на 1:12.2 минути. Третото място беше заето от тима на Австрия на 1:24.3 минути зад победителите. Русия, Германия и Беларус допълниха челната шестица.

Щафетата в Руполдинг беше последната преди световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва. Утре ще има преследвания на 10 километра при дамите и на 12.5 километра при мъжете.