Атакуващият халф на ФК ЦСКА 1948 Марто Бойчев записа името си в историята на родния футбол, след като дебютира за "червените" в efbet Лига едва на 15 години. Бойчев, който вече е на 16 години, даде интервю пред клубния сайт, в което разкри амбициите си.

"Чувството да играеш мъжки футбол на 16 години с такива добри футболисти е уникално. Много съм щастлив, че треньорският щаб и ръководството ми дадоха шанс за изява в мъжкия футбол", започна Бойчев.

"Емоцията да дебютираш срещу много добър отбор, какъвто безспорно е Лудогорец, е много голяма. Влязох надъхано и бях си казал, че трябва да дам максимума от себе си и каквото стане", продължи той.

"Най-голямата разлика между юношеския и мъжкия футбол е темпото на игра. Има по-бързи хора. Повече те пресират, повече ти дишат във врата и е доста по-трудно. Най-много съвети ми дават Радослав Кирилов, Бирсент Карагарен и Емил Виячки - казват ми да не се притеснявам на терена и да показвам какво мога", каза младият талант.

"Мечтата ми е да натрупам колкото може повече мачове в efbet Лига и ако може, да изляза в добър отбор в чужбина. Любимите ми отбори са Барселона и Пари Сен Жермен, а №1 за мен е Лионел Меси", заяви Марто Бойчев.

Хебър иска под наем млад талант на ФК ЦСКА 1948

Хебър иска под наем млад талант на ФК ЦСКА 1948

Стоян Стоичков предимно играе за дубъла на "червените"