Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте е поискал от ръководството на клуба повече финансови средства за селекцията, за да се превърне тимът в успешен модел подобно на Ливърпул и да започне редовно да се конкурира за трофеи.

Конте бе привлечен начело на "шпорите" през миналия ноември, с надеждата Тотнъм да се класира в топ 4 и да вземе квота за участие в Шампионската лига догодина. Италианският специалист обаче все още не е потвърдил дали ще остане в клуба и през следващия сезон.

На днешната си пресконференция преди утрешното гостуване на Ливърпул във Висшата лига Антонио Конте изтъкна способността на колегата си Юрген Клоп да преобразява отборите си след като е получил подкрепата на ръководството и настоя, че парите са единствената гаранция за успех.

Тотнъм ще бъде без куп играчи за Ливърпул

Тотнъм ще бъде без куп играчи за Ливърпул

Проблеми пред Конте

Тимът на Ливърпул е втори във временното класиране в английската Висша лига с 82 точки, на една зад лидера Манчестър Сити, а Тотнъм заема пето място с 61 точки, на две зад четвъртия Арсенал, който е с 63.

"Когато Юрген започна да работи с Ливърпул, те бяха топ отбор, но не по начина, по който е в момента - обединени и с треньор, който има важна роля, състав, който се запази, големи инвестиции и много похарчени пари на трансферния пазар", коментира Антонио Конте.

"Те имаха възможността да напреднат и да достигнат до следващото ниво. По мое мнение, това е доста трудно. За да се намали разликата с подобен клуб, трябва да се похарчат доста пари, за да се купят важни играчи. Това трябва да е ясно, иначе тази разлика не може да бъде намалена и надеждите винаги ще са за чудо", каза още италианският треньор.

"Повтарям, че ние ще завършим сезона със само 15 футболисти и в момента не мога да дам трансферен списък на ръководството, защото той ще бъде много, много, много дълъг. Разбирате ли? Моментът не е подходящ за подобно нещо", добави Конте.

"Когато Ливърпул назначи Юрген преди 7 години, те искаха да изградят нещо важно и да върнат отбора в битката за Шампионската лига, за титлите и да продължат историята на клуба. За да се изгради нещо ценно, е нужно време и търпение", продължи Антонио Конте по повод утрешния съперник на Тотнъм.