Мароко победи Канада с 2:1 в двубой от група "F" на Световното първенство. По този начин "атласките лъвове" продължават да нямат поражение и завършват на първо място. "Кленовите листа" пък претърпяха три поредни загуби и безславно отпаднаха от турнира.

"Атласките лъвове" нанесоха ранен удар на опонента си още в четвъртата минута на срещата. Стражът Милан Борян излезе неразчетено и не успя да изчисти топката, която попадна в Хаким Зиеш и той от сериозна дистанция се разписа на опразнената врата.

Снимка 597613

Източник: GettyImages

Канада постепенно се съвзе от първоначалния амок и организира опасна атака. Бюканън получи подаване отляво, протегна крак, но не успя да отправи силен изстрел.

Мароко обаче продължи с неспирния си устрем и закономерно удвои аванса си в 23-та минута. Ашраф Хакими предостави изящно извеждащо подаване на Юсеф Ен Несири, който навлезе в наказателното поле и с топовен удар не остави шансове на Борян.

Снимка 597591

Източник: GettyImages

Футболистите на Валид Реграги инкасираха за първи път попадение в собствената си врата, откакто турнирът стартира. Найеф Агер си отбеляза автогол, когато се опита да пресече пас, а движението на кълбото затрудни максимално Боно.

Съставът на Канада започна по-настъпателно през втората част, докато тимът на Мароко разчиташе предимно на контраатаки.

Снимка 597578

Източник: GettyImages

Импулсът в редиците на "кленовите листа" можеше да даде резултат в 57-та минута. Алфонсо Дейвис засече центриране на Жуниор Хойлет, което обаче бе неточно.

Канада можеше да възстанови паритета в 71-та минута. Атиба Хътчисън се извиси над всички и отигра топката с глава, ала кълбото разстресе горния страничел стълб и лиши полузащитника от гол.

До края на мача "кленовите листа" обградиха съперника си и чрез центрирания пробваха да възстановят паритета, ала символичните гости съумяха да удържат преднината си.

Канада - Мароко 1:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Канада - Мароко 1:2 (Развой на срещата по минути)

Вижте подробности